Strategier og systemer

Her kigger vi på nogle af de strategier, som forhåbentlig kan hjælpe dig til betting-succes.

En af de strategier, som de bedste bettere anbefaler, er at specialisere dig. Det er måske oplagt at fokusere på Superligaen eller Premier League, som du måske følger tæt. Men du kan være sikker på, at bookmakerne gør det samme, for de ved, at der bliver spillet for mange kroner på disse ligaer og er derfor ekstra opmærksomme på, hvad der foregår. Et godt råd er derfor at kigge nærmere på de lidt mindre ligaer, som bookmakerne ikke ofrer så meget tid på og derfor oftere fejlsætter deres odds på.

Hvis du vil skabe overskud med din betting, er nøgleordet værdi. Det handler kort sagt om, at du skal spille på odds, som har en værdi i forhold til det odds, som bookmakeren tilbyder. Derfor skal du, når du laver din research, gøre op med dig selv, hvor stor en chance, du eksempelvis giver FC København for at vinde over Brøndby. Finder du et odds på 2,50 på sejr til FCK, betyder det, at bookmakeren vurderer, at der er 40 procents sandsynlighed for det udfald. Men vurderer du, at FCK kun har 30 procents chance for at vinde, er der altså ikke værdi i væddemålet. Giver du derimod FCK 60 procents chance for at løbe med sejren, er der til gengæld værdi – og så er det, at du – i teorien ihvertfald – har skabt dig en fordel over for bookmakeren og derfor kan spille på kampen.

Hvis din spillekonto ikke skal fyldes op konstant, kan du opstille nogle regler for dig selv, som sikrer dig, at du ikke spiller i vildskab og desperation. Sætter du 1000 kroner ind på kontoen, kan du eksempelvis sige, at du maksimalt må spille 10 procent af dit indestående pr. gang. Spiller du 100 kroner og vinder 200 kroner, har du 1100 kroner – hvorefter du næste gang kan spille for 110 kroner – og så fremdeles. Metoden kan naturligvis varieres efter smag, behag og pengepung, men den sikrer den disciplin, som er alfa og omega, og som garderer dig mod dårlige beslutninger. Husk at betting er en langsigtet “sportsgren”, som varer meget længere end 90 minutter…

Greenwood-systemet

Akkurat som tilfældet er i poker og blackjack, findes der der også i betting en række systemer, Nogle sværger til dem, mens andre aldrig vil røre dem med en ildtang. Der findes f.eks. Greenwood-systemet, hvor man som udgangspunkt fordobler sin indsats, når man taber – med det formål at hente pengene ind igen. Der er delte meninger om, hvorvidt disse systemer er holdbare i længden, og det kræver under alle omstændigheder en vis startkapital, hvis man er uheldig med de første 5-6 bets.

Der findes også dem, som kun better på såkaldt “sikre odds”. De dukker op, når forskellige bookmakere har så forskellige syn på en kamp, at du kan spille på alle udfald og vil man vinde på sikre odds, kræver det dog, at man har konto hos mange forskellige bookmakere og har styr på maksimumsindsatser hos den pågældende udbyder. Der findes sider på nettet, som udelukkende koncentrerer sig om at finde disse odds.